Frokostsamtalerne omhandler ligeledes hvad ordet sorterer betyder, at affald opdeles i plastik, metal, papir, elektronik, glas, pap og batterier og at f.eks. lommetørklæder, plastre, figenstænger m.m. samlet kaldes for restaffald som bliver brændt.
Desuden taler vi om, at når de forskellige typer affald ikke blandes, så kan det ofte bruges igen og igen, fordi det er genanvendeligt. Vi spørger ind til hvilke af børnenes ting i frokost situationen kan bruges igen og igen - eks. drikkedunke, frugtstofposer, genanvendelige plastik bokse og madkasser.
Børnene viser interesse for emnet og har i forvejen viden om nedbrydning af affald i naturen. Børnene har bl.a. fortalt, at hvis man graver sølvpapir ned i jorden, så blivet det ved med at ligge der. Vi talte i den forbindelse om, at det skyldes, at sølvpapir er metal og regneorme og andre insekter ikke kan spise det, så det forsvinder.
På sidste gåtur i mosen fandt et barn noget plastik og vi talte ligeledes om, at plastik også er svært at få til at forsvinde fra naturen og vi derfor skal samle det sammen, og komme det i en skraldebeholder kun til plastik.
Pga den fortstående skraldesortering er vi gået i gang med de to aktiviteter, som er beskrevet på Brobækhuses fælles blok.
I må meget gerne fortsætte med at sætte fokus på skraldesortering derhjemme. På den fælles blok er der langt links ud med inspiration til samtaler om skraldesortering samt aktiviteter omkring emnet.
Det er vores plan på et tidspunkt at besøge Gentofte Genbrugsstation.